Τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο νοσοκομείο Γιαννιτσών διαπίστωσε ιδίοις όμμασι σήμερα η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στην περιοχή, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Παύλο Κελεσίδη και όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιαννιτσών Γιάννη Σταυρίδη.

«Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει φύλαξη του νοσοκομείου, η καθαριότητα και η εστίαση έχουν δοθεί σε εργολαβικές εταιρίες, ενώ θησαυρίζουν οι ιδιώτες με αξονικό τομογράφο, αφού οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο, είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στη Βέροια», τόνισε η Δ. Χαραλαμπίδου.

Το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας ξεκίνησε το πρωί την περιοδεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας με τα σημαντικά εκθέματα, αλλά χωρίς οδική σύνδεση, με συνέπεια να αντιμετωπίζει προβλήματα επισκεψιμότητας.

Στη συνέχεια, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Δ. Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Βουδούρη και τον πρόεδρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα απονομής της δικαιοσύνης λόγω της έλλειψης εγκαταστάσεων Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι από τις συνέπειες του Πειθαρχικού που καθιέρωσε ο Αντ. Μανιτάκης και από το νόμο 4250 για την αξιολόγηση, ενώ κατήγγειλε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, τον πρόεδρο του Σωματείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ ιδιαίτερη συνάντηση είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, που ταλαιπωρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων, καθώς και την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας,.

Σήμερα το απόγευμα η Δ. Χαραλαμπίδου θα βρεθεί στον Μυλότοπο και την Αραβησσό Γιαννιτσών.