protomagia_ekth_20130501_01.jpg
Τρεις κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Θα υπάρξουν, όμως ,αρκετές προσυγκεντρώσεις και δυο παράλληλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

Συγκεκριμένα, για τις 10.30 στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της παραλίας είναι το ραντεβού του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕΡΦΑΑ. Σε αυτή την πορεία θα ενωθούν και οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι νωρίτερα θα συγκεντρωθούν Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Με πορεία θα κατευθυνθούν στο μνημείο του Καπνεργάτη, για κατάθεση στεφάνων. 

protomagia_pame_20130501_01.jpg

Στις 10.30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη, στην Καμάρα, η συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστών.

Στο πλαίσιο της εργατικής πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθούν άλλες δυο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Για τις 11.00 είναι το κάλεσμα του συνδυασμού «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ενάντια στην πώλησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια ώρα είναι η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Δυτικών Συνοικιών στο στρατόπεδο Καρατάσου με μουσικο χορευτικά σχήματα ενάντια στην πώληση του.

Τα μηνύματα ΕΚΘ και ΠΑΜΕ

«Η Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και τιμής για τους εργαζόμενους, βρίσκει σήμερα όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία, την φοροεπιδρομή, την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά, σημειώνει ότι η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και υπογραμμίζει ότι «για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά».