Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.


Πρόσκαιρες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι εν μέρει ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης στις νοτιότερες περιοχές.

Αρχικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που θα είναι πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.