Απομακρύνθηκε αισθητά και ο τελευταίος στόχος (έξοδος στο Champions League) του ΠΑΟΚ για τη φετινή περίοδο, μετά την ήττα στην Τρίπολη.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, από τον τοπικό Αστέρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ.
«Χρυσός» σκόρερ για τους «Αρκάδες» ο Μαουρίτσιο Καράσκο στο 44’, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ταυτόχρονα την ανέβασε και στη δεύτερη θέση (σε ισοβαθμία υπερτερεί του ΠΑΟΚ) και απειλεί πλέον τον «Δικέφαλο του βορρά» με απώλεια και του «καλού» εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο μέτριος ΠΑΟΚ «πέταξε» στα σκουπίδια για πολλοστή φορά ένα ακόμη ημίχρονο, ενώ παρότι στην επανάληψη ανέβηκε και πίεσε δεν δημιούργησε σημαντικές φάσεις εκτός από μία του Αθανασιάδη. Ετσι, μοιραία και όταν …ξύπνησε για να μπει στην αναμέτρηση ήταν ήδη πολύ αργά.
Σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι αλλαγές στις οποίες προέβη ο Στάικος Βεργέτης στην αναμέτρηση,  με τις οποίες ουσιαστικά φρέσκαρε την ενδεκάδα του στο καταλληλότερο σημείο και με τον Αστέρα να αμύνεται. 

Εξαιρετική εμφάνιση των Σανκαρέ – Ζησόπουλου αλλά και του Ντε Μπλάσις.  Αριστη η διαιτησία του κ. Παππά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Σέτι, Μουνάφο (87’ Κουρμπέλης), Ουσέρο, Μπαράλες (79’ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (71’ Ναβάρο)

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (58’ Λίνο), Κάτσε (67’ Κουλούρης), Κατσουράνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Σαλπιγγίδης)