Δόθηκε λύση την ύστατη στιγμή στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, αντιδρούσαν στο πάγωμα των πληρωμών των ενταλμάτων τους, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και καταλόγιζαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθυστέρηση υποβολής του εντάλματος πληρωμής.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία των μαθητών, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια, υπό τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Γιώτης Χαραλάμπους και εκπρόσωποι των λεωφορειούχων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: «ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση αντίδρασή του αλλά και την αποτελεσματική παρέμβασή του για την άμεση λύση του προβλήματος, σε συνεργασία και συνεννόηση με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, του Υπουργείου Οικονομικών για την προώθηση των ενταλμάτων πληρωμών μας».

Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης, ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι μεταφορείς για σήμερα. Τα μαθητικά δρομολόγια διεξάγονται κανονικά, προς ανακούφιση γονέων και μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.