Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) συνεχίζει και φέτος τις δραστηριότητές του, ύστερα από τον επιτυχημένο περσινό κύκλο διαλέξεων και εκδηλώσεων.


Στον δεύτερο κύκλο του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» θα μιλήσουν ειδικοί αριστοτελιστές από την Αγγλία, την Ιταλία, Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Αναλύονται θέματα που ανήκουν στον χώρο της Λογικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Ηθικής και Πολιτικής φιλοσοφίας, της Οικονομίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας του νου, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη συσχέτιση της αριστοτελικής φιλοσοφίας με τα σύγχρονα δεδομένα στον χώρο της Φιλοσοφίας και των Επιστημών.

Tην Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 και ώρες 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων - ΚΕΔΕΑ (φωτ.) του ΑΠΘ, η έκτη διάλεξη του 2ου κύκλου του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας του Università di Padova (Ιταλία) και μέλος της Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης, Enrico Berti με θέμα “Aristotle’s Nous Poietikos: Another Modest Proposal”.

Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του καθηγητή Enrico Berti σε επίτιμο μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών. Τoν τιμώμενo θα προλογίσει η πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ, ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας της Επιστήμης Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με ταυτόχρονη προβολή του κειμένου στα ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.