Με δύο παραστάσεις του έργου «Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη από τη θεατρική Ομάδα «Elephas Tiliensis» κλείνει την Κυριακή  11 Μαΐου ο κύκλος από τις «Θεατρικές Συναντήσεις 2014» Καλαμαριάς.

Στη διάρκεια του θεατρικού δεκαπενθήμερου που προηγήθηκε συναντήθηκαν μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές θεατρικές παραγωγές της χρονιάς.

Η παράσταση «Περσινή αρραβωνιαστικιά», είναι ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με υπαινικτικό αλλά και ωμό τρόπο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, το φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία.
Μια ιστορία που σοκάρει μέσα από την απλότητα και το χιούμορ της, αποκαλύπτοντας τους μυστικούς και θαυμάσιους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχής. 
Αυτή τη λανθάνουσα μνήμη που διατρέχει ακέραια την παιδική ηλικία και βιώνεται λαθραία και ασυνείδητα από τον ενήλικα, ενσαρκώνουν  τρεις γυναίκες, σαν μια φιγούρα πολλαπλασιασμένη σε τρεις. 

Η υπόθεση
Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί «πρώτη μοναξιά της ζωής της». 
Από το αθώο πάθος της παιδικής ηλικίας, στο πιο ώριμο της εφηβικής και σ ένα άλλο αλλόκοτο και κοινωνικά καταπιεσμένο. Αυτό της ενήλικης ζωής.
Για πρώτη φορά μεταφέρεται στη σκηνή το πρώτο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη, που αγαπήθηκε όσο λίγα λογοτεχνικά έργα και καθιέρωσε αμέσως τη συγγραφέα του. 

Συντελεστές 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα.
Live μουσική: Κωστής Ζουλιάτης
Συντελεστές: Μουσική σύνθεση: costinho (Κωστής Ζουλιάτης)
Σκηνοθεσία: Δημήτυρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Σκηνικός χώρος- κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Φωτισμοί: Μελίνα Μόσχα
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Κοντογούρη, Ιωάννα Μπογδάνου
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά.
Έναρξη παραστάσεων: 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μειωμένο (φοιτητών, ανέργων κλπ.) 8 €.
Τηλεφωνικές κρατήσεις:
πρωί 11-2: τηλ. 2310.860708 & 2310.458591, απόγευμα 6-9: τηλ. 2310.458591