Μέχρι 9 Μαΐου και ώρα 12 μ. θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας.

Όσοι δικαιούχοι ενδιαφέρονται και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να προσέρχονται στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας,επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 για τη συμπλήρωση της αίτησης, έως την Πέμπτη 8 Μαΐου. 

Τηλ επικ. 2310 509004, κος Τέτουλας Αλέξανδρος (6oς όροφος). 

Μετά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 09/05/14 και ώρα 15:00, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2014 χωρίς καμία επιβάρυνση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνοντας στην αίτηση δικαιούχου το ΑΦΜ του γονέα, τον Αρ. Μητρώου ΙΚΑ του γονέα (αν δεν είναι άνεργος) και τα ΑΜΚΑ (γονέα και παιδιών που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα). 

Δικαιολογητικά που επιδεικνύονται:
• Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο)
• Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου και ο ΑΜΚΑ των ωφελουμένων μελών του.
Δικαιολογητικά που υποβάλλονται:
  •  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοσης εντός εξαμήνου)
  • Στην περίπτωση διαζευγμένων δικαιούχων: Υπεύθυνη Δήλωση του μη δικαιούχου γονέα, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του, ότι συναινεί στη συμμετοχή των παιδιών του στο πρόγραμμα.
  • Για τα παιδιά με αναπηρία 67% και άνω: Βεβαίωση αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας.
  • Στην περίπτωση εργαζόμενων δικαιούχων, που οι ημέρες εργασίας τους δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο.
  • Βεβαίωση από τον φορέα απασχόλησής τους για τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησαν και για το ποσοστό κρατήσεων υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας κατά το έτος 2013 ή
  • Ατομικά Δελτία Εισφορών (ΑΔΕΙ) έτους 2013 ή
  • Δελτία Ατομικών Εισφορών (ΔΑΤΕ) έτους 2013. 

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 έως 16.000 ευρώ.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1999 έως 14 Ιουνίου 2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και το πολύ για 15 συνεχόμενες ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.