limani_kavos_02.jpg
Ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το voria.gr, καθώς φαίνεται να έχει βρεθεί η εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τη γραμμή(θα είναι ελληνική και κατά πάσα πιθανότητα η Hellenic Seaways).

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο για να ξεκινήσει η συγκεκριμένη σύνδεση, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των εμπορευμάτων τους προς τις αγορές της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι σχέσεις τους με τους Βουλγάρους βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, το κόστος διέλευσης των φορτηγών τους από την Βουλγαρία να έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτικό.

Επίσης, η Σόφια, έχει μειώσει σημαντικά και τον αριθμό των αδειών διέλευσης που δίνει σε τουρκικά φορτηγά. Και κάπως έτσι, στην Άγκυρα κατέληξαν στη λύση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης με Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί κυρίως τα τουρκικά φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ας σημειωθεί ότι η γραμμή δεν θα είναι μόνο θερινή, αλλά θα λειτουργεί όλο το χρόνο, γεγονός το οποίο αναμένεται ότι θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος και για τη Θεσσαλονίκη.