Στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου (πλησίον του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς») εγκαθίστανται από την Πέμπτη 15 Μαΐου οι εποπτείες για τη γενική καθαριότητα και ευταξία σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας.

Στο εξής για οποιοδήποτε θέμα καθαριότητας, για ενημέρωση ή αναφορά προβλημάτων, οι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της εποπτείας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία στεγαζόταν μέχρι πρότινος εντός του πάρκου του Πεδίου του Άρεως. Η μεταφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης των Εποπτειών Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Για συνέχιση του προγράμματος αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των εποπτειών καθαριότητας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς. 

«Ήδη με οικονομία κλίμακας εξοικονομήθηκαν πόροι από τη συστέγαση εποπτειών, ενώ με την αναδιάρθρωση βελτιώθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας καθαριότητας στα θέματα αποκομιδής και σαρώματος», σχολίασε ο κ. Παππάς. 
«Συνολικά το πρόγραμμα είχε αποτέλεσμα τη σύμπτυξη από 15 σε 12 εργοτάξια καθαριότητας και την απόδοση σε χρήση ενός ακόμη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού περιβάλλοντος. Οι επισκευές, οι ανακαινίσεις στους χώρους και  η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες, κάτι που θα συνεχιστεί άμεσα», ανέφερε.

Δράση στη Νέα Παραλία

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 9 Μαΐου το αρμόδιο Γραφείο Καθαριότητας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας υλοποίησε δράση στη Νέα Παραλία, στη διάρκεια της οποίας διανεμήθηκαν δωρεάν 2.500 σακούλες σε ιδιοκτήτες σκύλων, με στόχο την περισυλλογή των περιττωμάτων των τετράποδων. Η σχετική δράση θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας και σε επιλεγμένα σημεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας