laikes_diamartyria_lefkos_pyrgos_20140506_01

Στην πλατεία Λευκού Πύργου είναι συγκεντρωμένοι, αυτήν την ώρα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών και διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

 

Από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών του κλάδου φαίνεται πως παραγωγοί και πωλητές είναι έτοιμοι να διακόψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιλέξουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. «Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης είναι ένα θετικό βήμα, αλλά σε μικρό ποσοστό, σε σχέση με τα αιτήματά μας», έλεγε ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Τοπούζης.

Η αλλαγή στη στάση πωλητών και παραγωγών ήρθε μετά την… κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Οι βουλευτές του “κινήματος”, ενώ είχαν ψηφίσει αρχικά το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, χθες, δια του εκπροσώπου τους κ. Κασσή δήλωσαν πως δε θα το ψηφίσουν επί των άρθρων! Στην απόφαση αυτή είχε μετρήσει ιδιαίτερα η προσπάθεια του Πάρι Κουκουλόπουλου, στελέχους του κινήματος από τη δυτική Μακεδονία, ο οποίος, χθες το απόγευμα, συναντήθηκε, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς της Θεσσαλονίκης με παραγωγούς και έδωσε την υπόσχεσή του ότι «το πράγμα θα αλλάξει»…

Έτσι κι έγινε. Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη στάση του και ο υπουργός Ανάπτυξης, μπροστά στο φόβο να κλονιστεί η συγκυβέρνηση «για ένα ματσάκι μαϊντανό» (ή, μήπως, θα ΄πρεπε να πούμε για… δυο κιλά Ελιές;), άρχισε τις αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Πριν λίγο, σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο προέδρος των Παραγωγών, Δ. Τοπούζης, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις… κινήσεις του “κινήματος”: «Δεν άλλαξε τη στάση του το ΠΑΣΟΚ επειδή… είδε άλλο όνειρο», έλεγε. Και προσέθετε: «Ενημερώθηκε σωστά για τα αιτήματά μας και το έκανε. Δεν υπήρχε χρόνος να ενημερώσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας τους βουλευτές. Υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που, ακόμη, δεν έχουν ενημερωθεί», κατέληγε, προσθέτοντας πως οι κινήσεις τους για ενημέρωση των βουλευτών έγιναν υπό την πίεση του χρόνου…