Από σήμερα έως και την Κυριακή 11 Μαΐου και με ώρα έναρξης 17.00, στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ θα παρουσιαστούν περισσότερα από 80 προγράμματα με τη συμμετοχή 1.000 αθλητών στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής.


Το πρόγραμμα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το αγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί κατά το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου.

Την Κυριακή 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Gala στο οποίο θα συμμετάσχουν οι αθλητές και οι ομάδες που θα διακριθούν και θα επιλεγούν από την αρμόδια Κριτική Επιτροπή.

Σκοπός της διοργάνωσης, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 3.000 θεατές, είναι η προβολή, η ανάπτυξη και η στήριξη της γυμναστικής και της ιδέας των ομαδικών γυμναστικών επιδείξεων.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν εκατοντάδες αθλητές που ανήκουν σε ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών με προγράμματα ενόργανης, τζαζ, αεροβικής γυμναστικής, χορού,  ρυθμικής και ακροβατικής γυμναστικής.

Την Κυριακή, με απόφαση της Επιτροπής, θα βραβευθούν ομάδες με ειδικά βραβεία, όπως  βραβείο τριάθλου, πρωτοτυπίας, καλύτερης χορογραφίας.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 4Χ4
Με στόχο την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του ομαδικού πνεύματος ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου στα ανοιχτά γήπεδα της ΧΑΝΘ το 17ο Τουρνουά Χειροσφαίρισης (handball) 4Χ4.
Στο τουρνουά συμμετέχουν μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, γεννημένοι τα έτη 2002- 2005.
Οι ώρες διεξαγωγής του τουρνουά είναι και για τις δύο μέρες από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.
Οι νικητές θα λάβουν έπαθλα και σ’ όλους  τους  συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.