Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με νέες δηλώσεις και αιχμηρά σχόλια εκατέρωθεν επιβεβαιώνοντας το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους.

Χθες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, προανήγγειλε πρωτοβουλία -μετά τις ευρωεκλογές- για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και σημείωσε ότι η πρόσκληση θα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ εφόσον διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ.

Στη δήλωση αυτή του Φ. Κουβέλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε εκφράζοντας την κανοποίησή του επειδή «αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό που έχει πει ο ίδιος εδώ και καιρό». Η πόρτα της «Ελιάς» είναι ανοιχτή, σημείωσε, αλλά πρόσθεσε πως οι πολίτες στις ευρωεκλογές πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα για το ποιος ήταν σωστός μέχρι σήμερα και ποιος όχι.

Ο Φ. Κουβέλης άμεσα αποκρίθηκε αποκλείοντας «τη σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ» από την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, όπως ο ίδιος θα την προωθήσει, επειδή το ΠΑΣΟΚ «πραγματοποιεί μια βαθύτατα συντηρητική πολιτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας με την ΝΔ έως το 2018».

Μάλιστα, σήμερα, με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αντιδρά έντονα στις αιτιάσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί παρισιτικό κόμμα στο κράτος και στο ΠΑΣΟΚ

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως λαμβάνει χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές 45.654 ευρώ ενώ πήρε το 6% στις τελευταίες εκλογές του 2012. Το ΠΑΣΟΚ με το 12% θα έπρεπε να λάβει 93.309 ευρώ, λαμβάνει όμως 1.476.145 ευρώ, δεκάεξι φορές παραπάνω, γεγονός που, σε συνδυασμό με τα πάνω από 270 εκατ. ευρώ χρέη των δύο κυβερνώντων κομμάτων, αποδεικνύει ποιο κόμμα λειτουργεί ως παράσιτο στη ζωή του τόπου.