Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Θεσσαλονίκης, απευθύνει έκκληση στο κοινό για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Σερβίας.

Μετά από αίτημα του Γενικού Προξένου Θεσσαλονίκης κ. Σίνισα Πάβιτς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τη Διοίκηση του Τμήματος Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Σερβίας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για βιβλική καταστροφή που έπληξε την περιοχή και ξεπερνά σε ζημίες την τελευταία θεομηνία που σημειώθηκε πριν από 120 χρόνια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,Τμήμα Θεσσαλονίκης, καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στους πληγέντες συνανθρώπους μας στη Σερβία, να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα ακόλουθα είδη πρώτης ανάγκης:

Στρώματα, ρουχισμό για ύπνο, αποσυναρμολογούμενα κρεβάτια, πάνες για μωρά αλλά και ηλικιωμένους, κάλτσες, εσώρουχα, φακούς, μπαταρίες για φακούς, είδη υγιεινής (χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, υγρά μαντηλάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες), γαλότσες, νερό, κουβέρτες, αντισηπτικά, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, πάνες, παιδικές τροφές, γάλα σε σκόνη και κονσέρβες, απολυμαντικά, ρούχα.

Η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου 2014 και θα γίνεται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00΄ -14:00΄ στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. (Ν. Κουντουριώτη 10, περιοχή Λιμάνι)

Η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα έχει ανοίξει λογαριασμό στην
ALPHABANK
Αριθμός λογαριασμού : 112 00 2002 021470
IBAN: GR43 0140 1120 1120 0200 2021 470
για όσους επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά.


Για περισσότερες πληροφορίες
Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης
Τηλ 2310 531-534