synnefia_thessaloniki_20121208_01.jpg
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το βραδύ βόρειοι 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα παροδικής μπόρας στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανούς όμβρους στα υπόλοιπα, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με νεφώσεις τις πρωινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και μετά το μεσημέρι 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στα Δωδεκάνησα πιο πυκνές οπού θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.