Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αγροτικού, εμπορικού και διατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ίσως η μόνη που δεν έχει έτοιμο το «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων».

Όπως είπε, το σχέδιο της «Περιφέρειας Πρωταθλήτριας» αποτελεί μία συγκεκριμένη, κοστολογημένη και μεθοδικά προετοιμασμένη αλλά και πλήρη πρόταση για τη δημιουργία της «Γαστρονομικής Ταυτότητας» της Μακεδονίας. 

Στις κατηγορίες του κ. Ιωαννίδη ήταν άμεση η απάντηση του νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιου για ανανέωση της θητείας του, Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του, το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» έχει δημιουργηθεί από το 2013, έχει επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βρίσκεται αναρτημένο από τον Ιούλιο του 2013 στην κεντρική ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pkm.gov.gr).