Με μια ματιά όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 23 Μαΐου 2014) εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετωπική σε δήμο, περιφέρεια.

Η εφημερίδα παρουσιάζει συνεντεύξεις των υποψηφίων Μπουτάρη - Καλαφάτη για το δήμο Θεσσαλονίκης και Τζιτζικώστα - Ιωαννίδη για την περιφέρεια.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Θα προσπαθήσω να ενώσω τη Δεξιά

Συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Παν. Ψωμιάδη παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σαδισμός Θεοχάρη

Η εφημερίδα γράφει ότι «στα άκρα οδηγεί την κόντρα με τις καθαρίστριες των 600 ευρώ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παρανομώντας και αρνούμενη να εκτελέσει άμεσα δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους. Αντίθετα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στέλνοντας την απόφασης του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει τις καθαρίστριες, στον Άρειο Πάγο».

ΕΘΝΟΣ: Ψήφο με ψήφο η μάχη για την πρωτιά

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη για την πρωτιά, καθώς διάχυτη είναι η αβεβαιότητα για την έκταση της αποχής και την ψυχολογία της χαλαρής ψήφου. Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ κορυφώνεται απόψε με ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Σύνταγμα. Ο Αλ. Τσίπρας μιλά στο Ηράκλειο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάλπη-πυξίδα για το μέλλον

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ώρα των δημοσκοπήσεων έχει παρέλθει. Και η ώρα των exit polls έχει μικρή σημασία. Ό,τι και να καταγράψουν, όσα σχόλια και εάν προκαλέσουν, λίγο μετά θα έρθει η ώρα της αλήθειας. Η καταγραφή με τον πιο κατηγορηματικό και ταυτοχρόνως τον πιο τελεσίδικο –γι’ αυτήν την περίοδο- τρόπο της πραγματικής βούλησης των πολιτών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν ποντάρει στους Πανέλληνες

Η εφημερίδα γράφει ότι «η Ρωσία θεωρεί ως «μεταβατικό στάδιο» την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής και προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Ρώσος πρόεδρος: «Οι Έλληνες (της Κριμαίας) ήταν εκεί πολύ πριν από εμάς και εσάς»! Ανάφλεξη στην Ουκρανία με σφαγή νεοναζιστικής φάλαγγας από ρωσόφωνους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φεύγουμε μπροστά δεν γυρίζουμε πίσω»- Το μήνυμα Σαμαρά για το διακύβευμα των εκλογών

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι πολίτες θα πουν «όχι» στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του Τσίπρα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το «ατύχημα» που δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάπτυξη, αλλά είναι πολύ εύκολο να ξανακυλήσουμε εκεί που ήμασταν».

ΕΣΤΙΑ: Απογείωσις ή ανατροπή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το αεροσκάφος υπέστη έντονες αναταράξεις τις οποίες δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει. Ετσι υποχρεώθηκε να κάνει ανώμαλη προσγείωση. Σήμερα, αφού έλαβε την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη και, μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, είναι έτοιμο να απογειωθεί. Αλλά, ενώ ήδη τροχιοδρομεί στον διάδρομο απογειώσεως, απειλείται με ανατροπή. Αυτό συμβαίνει στην ελληνική οικονομία».

Η ΑΥΓΗ: Πατριωτική- δημοκρατική συστράτευση

Η εφημερίδα γράφει ότι «προσκλητήριο σε κάθε πολίτη της χώρας, ανεξαρτήτως του πολιτικού παρελθόντος του και του τι ψήφιζε μέχρι χθες, να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση και να αφήσει πίσω τον «παλιό κόσμο» των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πολυπληθέστερη συγκέντρωση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ομονοίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Στη σύνταξη πριν από τα 62

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι πρόωρες συντάξεις, αλλά ακόμη και οι μειωμένες μοιάζουν διέξοδος για τους ασφαλισμένους ενόψει ανατροπών στο συνταξιοδοτικό ή την αντιμετώπιση της ανεργίας (στον ιδιωτικό τομέα) και των διαθεσιμότητων (στο δημόσιο)».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κάλπες- ορόσημο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στα χέρια των ψηφοφόρων βρίσκεται η απόφαση για την επόμενη μέρα αυτής της χώρας, που έχει πληγεί βάναυσα από τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από τον τρόικα και τη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι κάλπες μπορεί να μην εκλέγουν νέα κυβέρνηση, στέλνουν όμως σαφές μήνυμα των πολιτών για αλλαγή, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς το Βερολίνο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυλαία σε υψηλούς τόνους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εν μέσω υψηλών τόνων, τους οποίους τροφοδότησε πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ακολουθήσει πλέον και η Ν.Δ., πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου ενόψει της κρίσιμης κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

Ο ΛΟΓΟΣ: Βόμβα Σόϊμπλε πριν την κάλπη

Η εφημερίδα γράφει ότι «την ύπαρξη σχεδίου προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αποκάλυψε ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε σε δηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, λίγα 24ωρα πριν από την ευρωκάλπη και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ύποπτα παιχνίδια και σκοτεινές συμμαχίες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ή ψήφος για να διατηρηθεί η σταθερότητα ή πισωγύρισμα με ό,τι αυτό σημαίνει». Πρωί της περασμένης Δευτέρας, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, και στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Είστε λάθος, αλλάξτε και … συνεχίστε

Η εφημερίδα γράφει ότι « αν πρώτο κόμμα στις κάλπες της Κυριακής για το Ευρωκοινοβούλιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύουν σήμερα τα «Π» πιστεύει ότι δεν θα κινδυνεύσει η σταθερότητα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμπορεύσου με το ΚΚΕ που στηρίζει με συνέπεια το λαό

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την Κυριακή αυτή, στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, χρειάζεται να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε. Το ΚΚΕ στέκεται με υπευθυνότητα, με σταθερότητα, με συνέπεια, αποτελεί εγγύηση για να νιώθει σιγουριά ο εργαζόμενος».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Βροντερό ΝΑΙ στην πρόοδο ΟΧΙ στην πόλωση

Η εφημερίδα γράφει ότι «μεθαύριο Κυριακή, είναι η μέρα του «ΝΑΙ». Ψηφίζουμε θετικά για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, που παρά τα οδυνηρά μνημονιακά προγράμματα της μονόπλευρης λιτότητας βγαίνει τώρα στο ξέφωτο».

ΤΑ ΝΕΑ: Οι άγνωστοι πόλεμοι της δεύτερης Κυριακής

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις ευρωεκλογές. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας και τους άγνωστους πολέμους της αναμέτρησης: από την πρωτοφανή μάχη στον Πειραιά ως τη σύγκρουση των πολιτικών τζακιών και από το «φαινόμενο Μπέου» ως τα σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάρτε κόσμε ακίνητα κι ακτές, ακόμη και τη νέα παραλία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι  η Στοά Μοδιάνο, ακτές στη Ν. Φώκαια, στο Καλαμίτσι και άλλες εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική θα περάσουν σε ξένα χέρια, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις για την απόλυτα διαφανή και οικολογική διαχείριση των εκτάσεων. Ακόμη και η νέα Παραλία, η οποία μόλις παραδόθηκε, είναι μέσα στον κατάλογο, προσθέτει με έκπληξη.

ESPRESSO:  Νεκρός στο Ι.Χ. του

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο νεαρού ηθοποιού.

KONTRA NEWS: Γιατί οι ξένοι απατεώνες αναμειγνύονται στις εκλογές μας;

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «πανικόβλητοι από τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής που λαμβάνει πλέον δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την παραμονή της τρόικας ή όχι στην Ελλάδα».

PRESS TIME: ΗΠΑ και Γερμανοί δεν θέλουν εκλογές

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε τεντωμένο σχοινί η χώρα. Με μια ευρείας κλίμακας αντεπίθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα δικά τους διλήμματα. Το νόημα των Ευρωεκλογών χάθηκε. Σαμαράς και Τσίπρας θέτουν διαφορετικό διακύβευμα για το αποτέλεσμα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: Πειραματόζωο Νο 2

Η εφημερίδα γράφει ότι «το θετικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία από τη Fitch και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Πολιτική σταθερότητα προσδοκούν οι ξένοι επενδυτές. Τα σενάρια για την επόμενη μέρα: Ράλι σε περίπτωση διαχειρίσιμου αποτελέσματος, αποχώρηση αν προκληθούν πολιτικές εξελίξεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές για το μέλλον της Ενωσης

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι ευρωεκλογές της Κυριακής στα 28 κράτη-μέλη των 380 εκατομμυρίων ψηφοφόρων θα σηματοδοτήσουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ, οι συνέπειες των οποίων θα εξαρτηθούν από τη διαχείριση που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτο ραντεβού την Τρίτη το βράδυ στις Βρυξέλλες».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το στοίχημα της κάλπης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα της Κυριακής κρίνει αποφασιστικά τις εξελίξεις. Στο «μικροσκόπιο» αναλυτών, ξένων οίκων και παραγόντων της αγοράς η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. Το plan B, η οικονομία και οι πιθανότητες για προσφυγή σε βουλευτές εκλογές».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τι περιμένουν οι αγορές από την ευρωκάλπη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στο τρίπτυχο σταδιακής ανατροπής σε φορολογία, ρευστότητα, επενδύσεις, στηρίζεται η σταθερή προσδοκία ανάκαμψης της οικονομίας των μεσαίων στρωμάτων, που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο της εξόδου από την κρίση».