asthenofora_05.jpg
Περί τα εκατό άτομα από την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.


Προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κορίνθου για να εξετασθούν, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από ήπιας μορφής γαστρεντερίτιδας, τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες, και έφυγαν για το σπίτι τους, ενώ όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μόνο τέσσερα παιδιά κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Με την εμφάνιση των ομαδικών αυτών κρουσμάτων κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου και συλλέγουν τα αναγκαία στοιχεία, για να διαπιστώσουν το αίτιο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα ήπιας γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο.

Από πλευράς δήμου Κορίνθου επισημαίνεται, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης και το νερό στην πόλη είναι καθαρό.