Η περιοχή της Ροτόντας, από την Καμάρα ως το νοσοκομείο «Γεννηματάς», δεν είναι απλώς υποβαθμισμένη, αλλά και παραδομένη σε έντονα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών.

Στη διαπίστωση αυτή προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης μετά τη σημερινή περιήγησή του στην περιοχή και την ανταλλαγή απόψεων με περιοίκους και επαγγελματίες.

«Με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και με τη δημοτική αρχή να περπατά στις γειτονιές δίνοντας έμφαση στη μάχη της καθημερινότητας, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αισθητά», τόνισε ο κύριος Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης αυτού του κομβικού σημείου της πόλης που περιλαμβάνει:

  • Ανάπλαση της οδού Φιλίππου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με φύτευση δενδροστοιχίας, νέα σημεία αστικού πρασίνου, νέο ηλεκτροφωτισμό και υποδομές διευκολύνσεων (ράμπες) για ΑμεΑ.
  • Ανάπλαση του πάρκου στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού, ώστε να γίνει περισσότερο φιλικό και χρήσιμο για τους κατοίκους.
  • Κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Εθνικής Αμύνης καθώς αποτελεί βασική οδική αρτηρία την οποία χρησιμοποιούν ποδηλάτες και ιδίως πολλοί νέοι, λόγω της γειτνίασης με την πανεπιστημιούπολη, ώστε να προαχθεί τόσο η χρήση του ποδηλάτου στην περιοχή όσο και η ασφάλεια των ποδηλατών.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί πέριξ του νοσοκομείου «Γεννηματάς», με τις άναρχες συνθήκες στάθμευσης αυτοκινήτων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, ο Σταύρος Καλαφάτης δεσμεύθηκε να ξεκινήσει η προσπάθεια ανάταξης και αναβάθμισης της περιοχής από τον χώρο που περιβάλλει το νοσοκομείο, με πρώτο άξονα την ανάδειξη των βυζαντινών τειχών πίσω από αυτό.

«Η Ροτόντα και η Καμάρα αποτελούν διαχρονικά τοπόσημα της πόλης και είναι πραγματικά αμαρτία, η εγκατάλειψη που βιώνει η ευρύτερη περιοχή, έχοντας αφεθεί στην τύχη της», πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος και κατέληξε: «Τα επόμενα πέντε χρόνια η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκεται μαζί με τους πολίτες σε κάθε γειτονιά. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος: να περπατάμε μαζί τους, να ακούμε προβλήματα και προτάσεις, να παράγουμε απλές και πρακτικές λύσεις, για να βελτιώνεται η καθημερινότητα όλων στην πόλη».