Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του κόμματος για τις ευρωεκλογές, σχολίασε το «τεχνητό κλίμα δικομματικής πόλωσης αλλά και προκλητικής προβολής συγκεκριμένων υποψήφιων, κυρίως Αθήνας και Αττικής, συγκεκριμένων κομμάτων, το βράδυ της Κυριακής, με εργαλείο ένα exit poll-μαϊμού και με αναλυτές κάποιους επιστήμονες-αναλυτές, στην πραγματικότητα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε στο «θετικό, ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών» καθώς το κόμμα στις περιφερειακές κατέγραψε διπλάσια ποσοστά από το εκλογικό του αποτέλεσμα του Ιουνίου 2012, και στο ότι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται στον δεύτερο γύρο σε Πάτρα, Ικαρία, Πετρούπολη και Χαϊδάρι.

Ανέφερε ότι για τη μία ψήφο με την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο στην Καισαριανή έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ενστάσεις.

Κάλεσε τον λαό να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να γυρίσει την πλάτη στις πιέσεις και τα ψευτοδιλήμματα του «μικρότερου κακού», προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί που υποστηρίζει δεν μπαίνουν σε προεκλογικά παζάρια με τα κόμματα και τους συνδυασμούς που έχουν ευθύνη είτε από τη θέση την κυβερνητική είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Είπε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα «μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, συμμετέχοντας στις εκλογές, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, όπως λευκό ή άκυρο σε περιφέρειες και δήμους, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στους τέσσερις δήμους όπου είμαστε μέσα».

Τόνισε ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι «ή ψήφος συμφωνίας-συναίνεσης στα αντιλαϊκά δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων ή ψήφος απόρριψής τους, ψήφος λαϊκής δράσης και αντιπολίτευσης σε όλα αυτά, με το ΚΚΕ ισχυρό».