Η πληροφορική και οι επιδράσεις της στη σύγχρονη κοινωνία, υπό το πρίσμα του Δικαίου που αναπτύσσεται για το σκοπό αυτόν, θα απασχολήσουν το 6ο Διεθνές Συνέδριο Δικαίου Πληροφορικής (ICIL 2014).


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Lifting Barriers to Empower the Future of Information Law and Ethics» θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου 2014 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται πλήθος εισηγήσεων διακεκριμένων ομιλητών από τον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και θα εξεταστούν θέματα αιχμής όπως το Δίκαιο της Υγείας (Health Law and Information), η Φιλοσοφία του Διαδικτύου («PhiloWeb GR 2014», «Web & Philosophy», «Ethics, Logic and Law»), καθώς και αυτό των «Young Scholars».

Το ICIL 2014 διοργανώνεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Επιστημονική Ομάδα Δικαίου Πληροφορικής – ITLaw Team), το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την Ερευνητική Ομάδα «Πληροφορία: Ιστορία, Ρύθμιση και Πολιτισμός» του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία «International Society for Ethics and Information Technology (INSEIT)».

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από την Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, όπως επίσης από το Institute for Legal Informatics (IRI – Germany), το International Center for Information Ethics (ICIE – Germany) και το NEXA Center for Internet and Society (Italy).

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους: http://icil.gr και www.itlaw.uom.gr