Μίλησε, ή όχι, ο Μανώλης Γλέζος, για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό; Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς -και του ΣΥΡΙΖΑ- από το πρωί εξηγεί, στα κανάλια, τι είπε και τι... δεν είπε. Η κυβέρνηση επιμένει.


Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος με σημερινή δήλωσή του. Κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

Ο κ. Γλέζος εμφανίστηκε, το πρωί, στην τηλεόραση του Σκάι. Εκεί έδωσε εξηγήσεις για το τι εννοεί, διευκρινίζοντας ότι «αν κάποιος δε θέλει να δώσει αυτήν την εισφορά, δε θα του πάρουμε και το... κεφάλι. Απλά, θα μάθουν όλοι ότι ο τάδε, ή ο δείνα, δεν έδωσε». Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η προσπάθεια για εξηγήσεις, εγκαταλείφθηκε:

«O Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει  τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Γλέζος, που κυκλοφόρησε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόσπασμα έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις νεώτερες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου σχετικά με τον «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», παραθέτει το απόσπασμα της συνέντευξης Γλέζου στην Ελευθεροτυπία, τονίζοντας: «για να σταματήσει επιτέλους η ‘’καραμέλα’’ περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων».
Στο απόσπασμα, ο κ. Γλέζος αναφέρει: «Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».
Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα ‘’πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;’’. Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».