Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρόν στο Ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για μια ακόμα φορά επιτέθηκε στις Τράπεζες.>>>
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε αυτή τη φορά το παρόν στο Ντιμπέιτ και στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε πως οι επιπτώσεις του προγράμματος λιτότητας είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και σημείωσε πως δεν πρέπει να τα ζήσει κανείς άλλος στην Ευρώπη.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους άλλους υποψηφίους , ειδικότερα τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες .
Στην ερώτηση αναφορικά με την ανεργία ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η συνέχιση των πολιτικών, που εφαρμόζονται τώρα μόνο αποτελέσματα δεν θα φέρουν. Πρόσθεσε πως έχουν δοθεί πάνω από 1 τρις για τις τράπεζες και μόνο 6 δισ ευρώ για να επιλυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Η λύση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη . Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ, είπε ο κ. Τσίπρας.