efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 13 Μαΐου 2014) εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι «μάχες» στους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προεκλογική κίνηση στους δήμους Καλαμαριάς, όπου δίνει τις προτεραιότητες των έξι υποψηφίων, Θέρμης, που κάνει λόγο για αγώνα τεσσάρων, Θερμαϊκού, που αναφέρει τους στόχους των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων, Δέλτα, όπου υποστηρίζει πως δίνεται μάχη στήθος με στήθος των υποψηφίων και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου δίνει προβάδισμα για τον Δημητριάδη αλλά με υψηλά ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Βάζουν στα σπίτια συρματοπλέγματα.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποινές και για τα κοινόχρηστα
Η εφημερίδα γράφει ότι "ως και στην κατάσχεση του ακινήτου μπορεί να φτάσει η δικαστική διεκδίκηση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες που δεν πληρώνονται από ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές.

ΕΘΝΟΣ: Το άγνωστο πογκρόμ της Χρυχής Αυγής στην Αθήνα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μαρτυρίες και φωτογραφίες τεκμηριώνονται οι καταγγελίες για τις ρατσιστικές επιθέσεις. Ενας νεκρός και 120 τραυματίες ήταν ο απολογισμός".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: Πόλεμος αν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μήνυμα του Ορθόδοξου Ρώσου Προέδρου προς τον Ερντογάν είναι κάτι παραπάνω από σαφές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ηλεκτρονικό «δίχτυ» εφορίας για εισοδήματα και δαπάνες
Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπ. Οικονομικών θα αποκτήσει πλήρη εικόνα για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων. Ξεκινούν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για εντοπισμό οχημάτων που είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομολογούν το φιάσκο με τα έργα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο αυτογκόλ έβαλε η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά «σκόρερ» ο υπ. Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος με υπουργικές αποφάσεις μετέθεσε, πάλι, την εκδήλωση ενδιαφέροντος για δύο μεγάλα έργα: την υποθαλάσσια ζεύγη Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη".

ΕΣΤΙΑ: Η γενιά της ανευθυνότητος
Η εφημερίδα γράφει ότι "πριν από πέντε χρόνια, στις 30 Μαρτίου 2009, είχαμε χαρακτηρίσει την γενιά των τότε 50άρηδων ως «γενιά της ανευθυνότητος».

Η ΑΥΓΗ: Η μυστική συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλαπλά εκτεθειμένοι, έναντι των πολιτών αλλά και των παρατάξεών τους, μένουν Σαμαράς και Βενιζέλος μετά την αποκάλυψη των Financial Times ότι, στο περιθώριο της περίφημης συνάντηση στις Κάννες τον Οκτώβριο του 2011, συνήψαν μυστική συμφωνία τεσσάρων σημείων με προξενητή τον Μπαρόζο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κατασκευάζοντας κυβερνήσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «F.T.», το οποίο περιγράφει πώς ο Γ. Παπανδρέου, επιδιώκοντας να «στριμώξει» τον Αντ. Σαμαρά, πρότεινε το δημοψήφισμα στη σύνοδο των Κανών και όσα ακολούθησαν με τις αντιδράσεις Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο, φέρνει στην επιφάνεια το κορυφαίο ζήτημα της υπονόμευσης της δημοκρατίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρόσβαση της εφορίας σε δαπάνες, καταθέσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα πάντα θα βλέπει το ηλεκτρονικό μάτι της εφορίας, αφού από εφέτος θα είναι σε online σύνδεση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, το Κτηματολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λπ.".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καλώς ήρθε το συνάλλαγμα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αναμένουμε έσοδα 13 δισ. από τον τουρισμό.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Χαστούκι» ΕΔΑΔ στην Τουρκία για Κύπρο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Τουρκία οφείλει να καταβάλει μέσα σε ένα τρίμηνο από χθες την επιδικασθείσα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο για αποτελέσματα της εισβολής του 1974".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σημαδέψτε με ψήφο στο ΚΚΕ τον πραγματικό ένοχο ΕΕ και μονοπώλια
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γίνεται πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί απ΄τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, της πολιτικής της ΕΕ, των μονοπωλίων".

ΤΑ ΝΕΑ: Η εφορία προειδοποιεί... Αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγριεύει η Εφορία με πακέτο νέων μέτρων: στο εξής θα εισπράττει ληξιπρόθεσμα χρέη με συνοπτικές διαδικασίες κατασχέσεων, στέλνοντας e-mail στους φορολογουμένους κάθε μήνα αν χρωστούν φόρους, ενώ θα διασταυρώνει διαρκώς στοιχεία για να βρει από τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ έως τα εισοδήματα που έγιναν σπίτια, αυτοκίνητα και πολυτελής διαβίωση".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χημικά στο σαπούνι σκοτώνουν το σπέρμα

Η εφημερίδα παρουσιάζει πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα για την υπογονιμότητα, η οποία αφορά απλά καθημερινά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Όπως υποστηρίζει, χημικές ουσίες σε κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως στις οδοντόκρεμες, στα σαπούνια και στα πλαστικά παιχνίδια, έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σπέρμα, ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την αύξηση της ανδρικής υπογονιμότητας...

Espresso Ξύλο για τη Φεράρι

Η εφημερίδα αναφέρεται σε επεισόδιο μεταξύ της Αλεξίας Έβερτ και του εφοπολιστή Πετράκη, μετά από τροχαίο ατύχημα με ελάχιστες υλικές ζημιές.

kontranews: Συνωμοσία Μέρκελ - Μπαρόζο, Σαμαρά - Βενιζέλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτο διασυρμό για το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνιστούν οι αποκαλύψεις της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας των Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες η απομάκρυνση του μοιραίου Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας που οργανώθηκε από την Μέρκελ και τον Μπαρόζο με εκτελεστικά όργανα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο - φωτιά για αύξηση των φορολογικών εσόδων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπαράζ καθημερινών ελέγχων, στενή παρακολούθηση των οφειλετών του Δημοσίου, διαγραφή των ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, αλλά και πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, ακόμη και στο «ιστορικό» αρχείο των τραπεζών, περιλαμβάνει το Action Plan του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στο δίχτυ της εφορίας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ουδέν κρυπτόν» από την...εφορία. Με νέες ελεγκτικές μεθόδους και νέα ηλεκτρονικά «όπλα» και εργαλεία η εφορία ισχυροποιείται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος». Δημιουργεί για κάθε φορολογούμενο το οικονομικό και τραπεζικό του προφίλ, ενώ θα γνωρίζει και θα παρακολουθεί τα πάντα".


από το ΑΜΠΕ