Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Άνεμοι: στα δυτικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση το βραδύ στα νότια. Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στις Κυκλάδες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.