Την πρωτοβουλία της για τη διαμόρφωση κοινής στάσης των παρατάξεων στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες η Ελεάννα Ιωαννίδου.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση, Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός» συνάντησε ήδη και βρήκε θετική ανταπόκριση από τους κυρίους Μπουτάρη, Μηταφίδη, Ρακκά και Στεργίου, ενώ δεν κατάφερε παρά την προσπάθειά της να έρθει σε επαφή με τους κυρίους Δελλή και Καλαφάτη.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία της ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος θα συγκαλέσει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

«Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής δεν έφερε αποτελέσματα, χρειάζεται δράση μέσα στην κοινωνία για να εμπεδώσει ο πολίτης την Ιστορία» είπε η κυρία Ιωαννίδου και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πλέον ότι υπήρξαν συμπολίτες μας που ψήφισαν έναν υμνητή του Ολοκαυτώματος. Όχι απλά αρνητή αλλά υμνητή του Ολοκαυτώματος». Εξηγώντας το φαινόμενο, ανέφερε ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη δύναμη της δημοκρατίας ζώντας σε συνθήκες φτώχειας και απελπισίας ανάλογες του Μεσοπολέμου.

Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου ζήτησε την ενίσχυση της δημοκρατικότητας των θεσμών, τη συναπόφαση της γειτονιάς, τη συμμετοχή των πολιτών σε ότι αφορά την ζωή τους. «Αν αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες τι θα κάνουν τα χρήματα για τη γειτονιά τους, αν δουν ότι έχουν ρόλο, ότι υπάρχει διαφάνεια, θα καταλάβουν ότι δεν μας αξίζει ο φασισμός και η βαρβαρότητα» είπε η Ελεάννα Ιωαννίδου και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δύο είναι τα αντίδοτα στο ναζισμό: Δημοκρατία και αλληλεγγύη».