Θέση για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, στηρίζοντας την "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη, πήραν οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου, δια στόματος Ελεάνας Ιωαννίδου, ακολουθούν τη λογική "το μη χείρον βέλτιστο", όμως τόνισε πως αυτή η στήριξη δεν αποτελεί γραμμή προς τους ψηφοφόρους της παράταξής της.

"Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν το μικρότερο κακό, για να μην αποφασίσει άλλος για εμάς. Ναι στη συμμετοχή των πολιτών στο δεύτερο γύρο, αν και διαφωνούμε με τη λογική του δεύτερου γύρου. Προερχόμαστε από την Πρωτοβουλία, συμμετείχαμε στην ίδρυσή της το 2005. Θα τους ψηφίσω, για όσους είναι ακόμη εκεί και παλεύουν για τις ιδέες που μοιραστήκαμε τότε. Ψηφίζω Μπουτάρη, αλλά δεν καλώ απαραιτήτως να κάνουν το ίδιο με μένα όλοι οι ψηφοφόροι μας. Να παν όμως να ψηφίσουν", τόνισε.

Παρών στη συνέντευξη τύπου και ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης.

Στη συνέντευξη έγινε και επίθεση στη Χρυσή Αυγή. Η κ. Ιωαννίδου αποκάλεσε "υμνητή κι όχι απλώς αρνητή του Ολοκαυτώματος" τον κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλο, χωρίς να τον κατονομάσει και σημείωσε πως η πρωτοβουλία της έχει στόχο "να ξανακερδηθεί η Δημοκρατία στην πόλη" και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά στην κοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, για να καταδικάσουν τις πολιτικές του στη συνέχεια και να τον... ξαναστηρίξουν κι εφέτος.