Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε χθες στην ραδιοφωνική συχνότητα «Focus» ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο πρώην προπονητής του Αρη μίλησε για την χρονιά που πέρασε, τα λάθη που έγιναν και τον υποβιβασμό.


«Καταρχήν είμαι περήφανος που ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή στην ομάδα. Αυτός που τολμά είναι πάντα αυτός που πετυχαίνει στη ζωή. Όποιος κρύβεται, πάντα αποτυγχάνει. Φυσικά στεναχωρήθηκα που δεν κράτησα τον Άρη στη μεγάλη κατηγορία, ώστε να μπορέσει φέτος το καλοκαίρι να κάνει έναν καλό προγραμματισμό και σιγά σιγά να γίνει και πάλι ο μεγάλος Άρης που όλοι ξέρουμε» πρόσθεσε αρχικά ο Σούλης Παπαδόπουλος όσον αφορά το κυρίαρχο συναίσθημα που νιώθει μετά την περιπέτεια αύτης της χρονιάς, ενώ πρόσθεσε λέγοντας «Σε καμία περίπτωση φυσικά δε θα ήταν επιτυχία να κρατούσαμε στην πρώτη κατηγορία μια ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια απέκλειε από τη συνέχεια του Europa League, την Ατλέτικο Μαδρίτης, που φέτος θα παίξει στον τελικό του Champions League, σίγουρα όμως θα μπορούσε να κοιτάξει διαφορετικά το μέλλον. Θεωρώ σίγουρο το γεγονός ότι η ομάδα θα επιστρέψει, αρκεί να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Πρέπει να γίνουν ενέργειες που θα ορίσουν σταθερή διοίκηση στην ομάδα, ώστε να γίνει και ο κατάλληλος προγραμματισμός και όχι να γίνει ότι έγινε και φέτος, όπου μετά την αναμέτρηση με τον Πλατανιά είχαμε δύο διοικήσεις».

Ερωτηθείς για το αν οι ποδοσφαιριστές δε μπόρεσαν φέτος να σηκώσουν το ειδικό βάρος της ομάδας, ο τεχνικός των «κιτρίνων», απάντησε:

«Εκ του αποτελέσματος αυτό φάνηκε. Δε λέω φυσικά ότι δεν είναι άξιοι, αλλά ο καθένας είχε το δικό του μερίδιο και θα πρέπει να το αναλάβει, όπως έκανα κι εγώ. Κι άλλες ομάδες είχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά σώθηκαν στο τέλος. Θα έπρεπε να σκεφτούν το γεγονός πως αν αυτή η ομάδα δεν είχε προβλήματα δε θα έπαιζαν στον Άρη. Σε πολλά απ’ όσα δηλώνουν έχουν δίκιο, αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι πρέπει να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες, που είναι μεγαλύτερες όλων των άλλων. Φυσικά τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουμε και οι προπονητές με τους παίκτες και δεν κρύβομαι σε καμιά περίπτωση πίσω από το δάχτυλό μου. Ξέραμε τα προβλήματα όλοι όσοι έχουμε σχέση με το αγωνιστικό, όπως και πέρυσι τα ξέραμε. Κανείς δηλαδή από τη διοίκηση δε μας έφταιγε που ενώ κερδίζαμε 1-3 στη Λιβαδειά στο 82ο λεπτό, χάσαμε με 4-3.Το μεγαλύτερο παράπονο που έχω από ορισμένα παιδιά, είναι ότι δε βγήκαν να μιλήσουμε για τα προβλήματα της ομάδας όταν έπρεπε να βγουν, αλλά το κάνουν τώρα που τελείωσαν τα πάντα. Γιατί εμφάνιζαν τα πάντα ρόδινα στην περίοδο της προετοιμασίας, όταν κάνανε προπονήσεις μόλις μίας εβδομάδας στη Βουλγαρία, δίνοντας και πέντε φιλικά; Από την άλλη είδα και δηλώσεις από παιδιά όπως ο Τάτος, ο Βαγκέλι και ο Διούδης, οι οποίοι ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες τους και πραγματικά χάρηκα γι’ αυτό. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση μία απάντηση του Τάτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα άλλαζε τη χρονιά που πέρασε και είπε χαρακτηριστικά ότι θα άλλαζε την απόδοσή του. Εγώ από τον Αντρέα δεν είχα κανένα παράπονο, κι όμως ο ίδιος ένιωσε ότι , αν και από τους καλύτερους, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Μάλιστα του έδωσα και μπράβο σε τηλεφωνική μας επικοινωνία γι’ αυτές τις δηλώσεις του.
  
Στη συνέχεια, ο 46χρονος τεχνικός τοποθετήθηκε αναφορικά με ποια κατηγορία προτιμά να αγωνιστεί ο Αρης, τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα διαλέξω κάτι τέτοιο για τον Άρη. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι πρέπει να υπάρξει άμεση επάνοδος στην πρώτη κατηγορία. Φέτος όλοι στην ομάδα δηλώνουν απλήρωτοι. Από την άλλη η ομάδα φέτος είχε έσοδα κοντά στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Χατζηνικολάου πήρε πολύ λίγα χρήματα για τη δουλειά του. Από την άλλη ο κ. Μιλίνκοβιτς πήρε υπέρ αρκετά χρήματα. Με 6 εκατομμύρια ευρώ μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπέστατο ρόστερ και να ξεκινήσει και η απόσβεση του χρέους.Και θέλω να ρωτήσω. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά, αφού όλοι είναι απλήρωτοι;

Ενώ κλείνοντας τόνισε: «Θέλω να πω προς πάσα κατεύθυνση, κανείς να μην υποτιμάει τον κόσμο του Άρη γιατί είναι πολύ μεγάλος και έχει τεράστια δύναμη».