podhlato_1.jpg
Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στη νότια νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις στην Θεσσαλονίκη, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μέχρι το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ. Το θερμοκρασία θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.