H Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα στο στάδιο «Νασιονάλ, κόντρα στους Πορτογάλους, στο πρώτο φιλικό τεστ εν όψει του Mundial της Βραζιλίας .


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε στο τόπο του εγκλήματος (μετά την κατάκτηση του ΕURO 2004) δέκα χρόνια μετά και έδειξε πως παραμένει ...σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως απέναντι στους Ίβηρες, οι οποίοι έχουν να γευτεί τη χαρά της νίκη στα μεταξύ μας παιχνίδια, από το 1996!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει - αφού μιλάμε για τεστ δοκιμών, μετά από ένα πολύ μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο που απειλήθηκε έξι φορές μέχρι το 30΄ (έχοντας κορυφαίο τον Καρνέζη) και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία των Πορτογάλων (λόγω της κακής ανασταλτικής λειτουργίας), στην επανάληψη, άλλαξε πρόσωπο.

Σε αυτό βοήθησαν κυρίως οι αλλαγές στις οποίες προέβη ο Πορτογάλος τεχνικός, που εν ολίγοις …ξεκλείδωσαν τη «γαλανόλευκη» από το νωθρό και μουδιασμένο ξεκίνημα του πρώτου μέρους.

Η σωστή τακτική έφερε και ορθολογική ανάπτυξη για τους Ελληνες παίκτες που ανέβασαν ρυθμούς και «πάτησαν περιοχή, ενώ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης (από πλευρά φιλοξενουμένων) με το σουτ του Φετφατζίδη στο 84΄, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Μπέτο.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης, συγκαταλέγεται το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο (κυρίως επιθετικά) αλλά και η προληπτική αποχώρηση του Παπασταθόπουλου από την αναμέτρηση.


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Εντουάρντο (46’ Μπέτο), Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Κόστα, Αντρέ Αλμέιδα, Γουίλιαμ (89’ Νέτο), Βελόσο, Βαρέλα (69’ Βιεϊρίνια), Νάνι (83’ Ράφα Σίλβα), Έντερ (65’ Ρούμπεν Αμορίμ), Πόστιγκα (46’ Ούγκο Αλμέιδα).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς (71’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος (40’ Μόρας), Χολέμπας, Τζιόλης (46’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (63’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (86’ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (63’ Γκέκας).



Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία) με βοηθούς τους Χέσελ Στέεγκστρα (Ολλανδία) και Πάτρικ Λάνγκαμπ (Ολλανδία).