Με ραδιοφωνική του συνέντευξή του σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης εξαπέλυσε πυρά τόσο εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη όσο και εναντίον της Αριστεράς.

«Η υπερπροβολή του κ. Μπουτάρη, ως προσωπικότητας, παρά για το έργο που δεν υπάρχει, περιορίζει και ‘σφίγγει’ τον κλοιό των ‘μικρότερων φωνών’, από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Νομίζω ότι είναι κάτι που δεν βοηθάει γενικότερα τη δημοκρατία μας. Μέσα από αυτή την υπερπροβολή του κ. Μπουτάρη και την ασφυξία στο να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της πόλης, αποδυναμώνεται η πολυφωνία. Και αυτό είναι θέμα που πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά», τόνισε ο κ. Καλαφάτης μιλώντας στον Real FM.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «εντάξει» σχολίασε πως ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί να «κοιμίσει την αριστερά», προσθέτοντας ότι «εκπροσωπώντας μία ‘ντεμέκ αριστερά’ πάει να απορροφήσει την κλασική αριστερά, όπως εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, σε δύο άλλες ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, στο ράδιο «Πανόραμα 98,4» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε την άποψη ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα του δήμου πρέπει να αξιολογούνται διαρκώς: «Με μηχανισμούς, είτε μέσω διαδικτύου, είτε με τακτική δειγματοληπτική τηλεφωνική επικοινωνία από στελέχη του Δήμου με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία, να κρίνουν την επίδοση και την ενεργοποίηση της δημοτικής διοίκησης σε διάφορα θέματα, στην εξέλιξη του έργου της. Κάθε δύο ή τρεις μήνες. Και αυτό να ισχύει για όλους, για τους δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και για τους διαμερισματικούς. Δεν εκλεγόμαστε για το παίζουμε όμορφοι, αλλά για να δουλεύουμε.»

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «εντάξει» τόνισε: «Δεν ρώτησα αν είναι αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές ή οικολόγοι. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουν εντιμότητα, να έχουν γράψει χιλιόμετρα στην εργασία τους, να μπορούν να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας».