Την Κυριακή 11 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στη Νέα Παραλία με τη συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών παιδικών σταθμών.


Με σύνθημα «Μάνα είναι μόνο μία, πάμε όλοι Παραλία!», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα γυάλινα περίπτερα του «Κήπου της Άμμου» και του «Κήπου των Εποχών» της Νέας Παραλίας (Φάληρο).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, απαγγελία ποιημάτων, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους και θα διαρκέσει από τις 11.30 έως τις 13.30. 

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη έκθεση πολύχρωμων εικαστικών δημιουργιών από υλικά ανακύκλωσης που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά αλλά και οι παιδαγωγοί τους. 

Επίσης, οι μαθητές στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα αποτυπώσουν στις δημιουργίες τους μηνύματα για τη συγκεκριμένη γιορτή, τα οποία στη συνέχεια θα χαρίσουν στις μαμάδες τους μαζί με γλαστράκια με λουλούδια, προσφορά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, με  μήνυμα «ο Καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί αν διαγνωστεί έγκαιρα» ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης θα ενημερώνει τους παρευρισκόμενους και θα μοιράσει σελιδοδείκτες στις μητέρες, με συμβουλές για την πρόληψη καρκίνου του μαστού.