Στην τούρκικη ταινία «Ο ύπνος του χειμώνα» του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν απονεμήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών.


Το βραβείο καταχειροκροτήθηκε από όλους τους καλεσμένους, τόσο στην αίθουσα του Μεγάρου του φεστιβάλ, όσο και στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Τσεϊλάν ανάφερε πως το αφιερώνει στους νεαρούς Τούρκους, που σκοτώθηκαν στα πρόσφατα επεισόδια. Το βραβείο απένειμαν στον Τούρκο σκηνοθέτη η Ούμα Θέρμαν και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Από τα βραβεία δεν έμειναν απ' έξω οι Αντρέι Ζβιαγκίντσεβ, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ξαβιέ Ντολάν, Μπένετ Μίλερ και η Άλις Ρόρβαχερ.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν, που απένειμε το Μέγα Βραβείο της κριτικής επιτροπής στη συμπατριώτισσά της, σκηνοθέτρια Άλις Ρόρβαχερ για την ταινία της «Le Meraviglie» (Τα θαύματα).

Τα υπόλοιπα βραβεία παρουσίασαν προσωπικότητες όπως η Μόνικα Μπελούτσι, η Νικόλ Γκαρσία, ο Ντανιέλ Οτέιγ, ο Αμπάς Κιαροστάμι, ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ (που φέτος ήταν ο τελευταίος χρόνος του), Ντανιέλ Μπρουλ, Εντριαν Μπρόντι.