Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.



«Είναι σημαντικό να έρθουν οι Θεσσαλονικείς που απείχαν την πρώτη Κυριακή, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, όχι επειδή μπορεί έτσι να ενισχυθεί η δική μου υποψηφιότητα, αλλά για να μην αφήσουν άλλους να πάρουν τις αποφάσεις που τους αφορούν. Ζητώ να ασχοληθούν, να δουν το πρόγραμμά μας, και όποιο πρόγραμμα έχει ο κ. Μπουτάρης, και να αποφασίσουν ποιος μπορεί να “τρέξει” την πόλη», δήλωσε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Έξι-Δέκα» της ΝΕΡΙΤ.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, κληθείς να εξηγήσει προηγούμενη δήλωσή του, περί «ηχηρού μηνύματος» των πολιτών, που «όποιοι δεν καταλαβαίνουν, ζουν αλλού», διευκρίνισε: «Ήταν ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και προς τον πολιτικό κόσμο. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικές δυνάμεις που να εστιάζουν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους. Αν δεν καταλάβουμε εμείς ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στην παραγωγή έργου, θα αφήσουμε ανθρώπους θυμωμένους, που θα έχουν δίκιο, να μην εστιάσουν σωστά και να κάνουν επιλογές χωρίς καθαρό μυαλό. Να μπούμε στο πρόβλημα. Να μην είμαστε αλλού».

Ο Σταύρος Καλαφάτης ισχυρίστηκε πως ο Γιάννης Μπουτάρης «προσπαθεί να τρομάξει τους Θεσσαλονικείς, λέγοντας ότι αν βγει δήμαρχος ο Καλαφάτης θα βαφτεί η πόλη μπλε. Αυτό που επιθυμώ είναι την επόμενη μέρα να πανηγυρίζει η πόλη, να πανηγυρίζουν οι Θεσσαλονικείς και κανένας πολιτικός αρχηγός. Και το χρώμα που θα κυριαρχήσει να είναι το χρώμα της Θεσσαλονίκης και κανένα άλλο», τόνισε.