paok_syllalhthrio_01.jpg
Στις 5 το απόγευμα σήμερα, Σάββατο 17 Μαΐου 2014, γίνεται το συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ. Οπαδοί, ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτέχνης βγαίνουν στους δρόμους για να ζητήσουν λύση στα προβλήματα.

 

Το συλλαλητήριο έρχεται δυο μέρες μετά τη συνάντηση του κοινού μετώπου των ΠΑΟΚτσήδων με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις συναντήσεις αυτές διευκρινίστηκε ότι, το κύριο αίτημα των ανθρώπων του Δικεφάλου, η ρύθμιση των χρεών, είναι θέμα ημερών για να λυθεί.

Όπως υπογραμμίστηκε από όλες τις πλευρές, η σχετική τροπολογία κατατέθηκε, την προ-προηγούμενη Παρασκευή, στη Βουλή, για να αποσυρθεί, όμως, “για τεχνικούς λόγους”, αφού εισήχθη ως διάταξη στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο, κάτι που η Τρόικα έχει ζητήσει να μη γίνεται (θέλει τα νομοσχέδια που αφορούν το δημόσιο χρέος να κατατίθενται αυτούσια, χωρίς τροπολογίες). Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε, στη Βουλή, ότι το νομοσχέδιο θα επανεισαχθεί για ψήφιση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ρύθμιση όχι μόνον για τις ΠΑΕ, αλλά για όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες της χώρας. Και είναι αυτή που, διακαώς, επιθυμεί ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΙΒάν Σαββίδης: Πλήρης απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα για όσες Α.Ε., αθλητικές ή μη, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο των χρεών.

Στη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη, ζητήθηκε στη ρύθμιση να εισαχθούν και οι αθλητικοί σύλλογοι (τα ερασιτεχνικά σωματεία). Το αίτημα ακούστηκε, καταγράφηκε, αλλά δέσμευση γι αυτόν τον τομέα δεν υπήρξε –ούτε, πάντως και απόρριψη, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται κάποιος από τους βουλευτές που παραβρέθηκαν να αναλάβει την ευθύνη κατάθεσης συμπλήρωσης επί της τροπολογίας.

Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα του ΠΑΟΚ, αυτό της μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης στη Θέρμη, από εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου και άλλων υποδομών, ξεκαθαρίστηκε ότι δε θα κατατεθεί μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, αφού χρειάζεται διατύπωση –και, πάλι, δε θα αφορά μόνον τον ΠΑΟΚ, αλλά όλες τις εκτάσεις που ανήκουν σε δήμους. Πάλι, όμως, υπήρξε δέσμευση για κατάθεση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού, εκτός της Θέρμης, κι άλλοι δήμοι ενδιαφέρονται να διαθέσουν εκτάσεις σε ιδιώτες, με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν διαφορετικές απόψεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Με φόντο αυτό το τοπίο, οι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν στο σημερινό συλλαλητήριο. Έτσι, στην εξέδρα που στήνεται στην Καμάρα αναμένεται να ανέβουν για να μιλήσουν εκπρόσωποι των συνδέσμων, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ, του ΤΑΠ, του Ερασιτέχνη και, τελευταίος, ο Ιβάν Σαββίδης.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει για το γήπεδο της Τούμπας, όπου, από τη σουίτα του, παρέα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα παρακολουθήσει το παινχίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Όσο για τους φίλους του ΠΑΟΚ, αυτοί θα πραγματοποιήσουν πορεία, από την Καμάρα στο γήπεδο, μέσω των οδών Εγνατία, Κ. Καραμανλή, Λαμπράκη και Μ. Ασίας. Θα καταλήξουν στην Αλάνα της Τούμπας, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου θα διαδηλώσουν για τα αιτήματα της αγαπημένης τους ομάδας.