Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά το υπαίθριο εμπόριο.

Η συζήτηση άρχισε με τους εισηγητές των κομμάτων και κινείται στα θέματα της κλήρωσης για τις άδειες στις λαϊκές αγορές, στο διαχωρισμό των θέσεων παραγωγών και πωλητών και στη φορολογική ενημερότητα, διατάξεις που προκαλούν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ βελτιωτικές αλλαγές έχουν ζητήσει και βουλευτές της συμπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης πραγματοποιεί συγκέντρωση αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, 5 Μαΐου.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «εξαιτίας της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών στα αγροτικά προϊόντα τις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες ήταν κλειστές οι λαϊκές αγορές, αλλά και αναγνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια του Έλληνα καταναλωτή» κατ' εξαίρεση αύριο Σάββατο θα στηθούν οι πάγκοι των λαϊκών αγορών όπου οι παραγωγοί θα πωλήσουν στο κόστος τα προϊόντα τους «προκειμένου να στηρίξουν τους καταναλωτές εκείνους, που τόσα χρόνια στέκονται και εκείνοι στο πλευρό τους, δείχνοντας την προτίμησή τους». 

Στην Αθήνα, αυτήν την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, στην πλ. Κάνιγγος, ενώ για αύριο (Σάββατο 3 Μαΐου) έχουν προγραμματίσει δωρεάν διανομή τροφίμων στον Περισσό στην οδό Σαλαμίνος.