Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην πληγείσα από τις καταστροφικές πλημμύρες γειτονική χώρα. Αύριο, Πέμπτη 22 Μαΐου, φεύγει το πρώτο κοντέινερ.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρώτο κοντέινερ, 20 τόνων, περιλαμβάνει φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και ρουχισμό που συγκεντρώθηκαν με την πρωτοβουλία των «Αλληλέγγυων» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Σέρβων που ζουν στην περιοχή και των Γιατρών του Κόσμου.

Την αποστολή των ειδών και την τελική τους παράδοση, που θα γίνει στο νοσοκομείο “Stefan Visoki” της πόλης Smederevska Palanka, θα συνοδεύσει κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου, που ξεκινάει την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 από το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου «Αλέξανδρος Φτίκας» στην Κατερίνη και την Αθήνα, και μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αλληλέγγυοι».

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας επισημαίνουν τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική και υλική καταστροφή αντίστοιχη της περιόδου των βομβαρδισμών το 1999 η Σερβία, που πλήττεται από την περασμένη Πέμπτη από εκτεταμένες πλημμύρες. Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι και υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη πιο τραγικός.