Μεγάλες είναι οι καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες της Πέλλας (κερασιές, ροδακινιές, βερικοκιές, κτλ.) εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος.


Ως συνέπεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρατηρείται στα δέντρα το φαινόμενο της ακαρπίας καθώς και καρπόπτωση.


Ειδικότερα οι κερασοπαραγωγοί των χωριών της Έδεσσας, που η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί τη βάση της αγροτικής παραγωγής τους, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Πέλλας, έχουν τεράστιες απώλειες παραγωγής από ακαρπία και υποβάθμιση της πρώιμης παραγωγής.

Επίσης υπάρχουν σημαντικές ζημιές και ανάγκη επανασποράς σε βαμβακοφυτείες του κάμπου από την ίδια αιτία.
Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές από βροχοπτώσεις πριν από τις 15 Μαΐου.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να εκτιμηθούν άμεσα και δίκαια οι ζημιές που έγιναν στις δενδροκαλλιέργειες της  Πέλλας και για να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν.