papageorgiou_01.jpg
Οξύτατη αντίδραση, από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Χάρη Παπαγεωργίου, για τον αποκλεισμό του συνδυασμού του, «Θεσσαλονίκη Ψηλά», από το Πρωτοδικείο.

 

Ο συνδυασμός αποκλείστηκε από τις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με δικαστική απόφαση, επειδή 11 από τους υποψηφίους, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν είχαν καταθέσει σωστά δικαιολογητικά.

Σε δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο κ. Παπαγεωργίου, παλιά δόξα του μπάσκετ και ενεχόμενος με τα κοινά σε δήμο και νομαρχία εδώ και χρόνια, απέδωσε τον αποκλεισμό του στην άνοδο των ποσοστών της παράταξής του:

«Σε πρόσφατη συνέντευξή μου δήλωσα πως οι «πολίτες δεν θα ψηφίσουν ότι τους υποδεικνύουν τα γκάλοπ», τα οποία διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για το γκάλοπ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία όλων των περίεργων καταστάσεων που βιώνω ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπως και συνολικά όλος ο Συνδυασμός μας «Θεσσαλονίκη Ψηλά». Το ποσοστό του 10% και η 3η θέση που μας χάριζαν εκείνη τη στιγμή οι συμπολίτες μας πίσω από το φιλοκυβερνητικό δίπολο «Μπουτάρης-Καλαφάτης», μάλλον ενόχλησε πολλούς και η μέχρι τότε συμπάθεια προς το πρόσωπο μου και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, μετατράπηκαν σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», υποστήριξε.

Και εξαπέλυσε επίθεση κατά αυτών που ευνόησαν τη συμμετοχή Μπουτάρη στις εκλογές, με φωτογραφική τροπολογία: «Μάλλον τα κωλύματα εκλογιμότητας της υποψηφιότητας Μπουτάρη ήταν ελάσσονος σημασίας μπροστά στα. γραφειοκρατικά «εγκλήματα», σχετικά με την κατάθεση των έγγραφων προϋποθέσεων που κατέθεσαν οι απλοί εργαζόμενοι συνυποψήφιοι μας. Ως Συνδυασμός θα κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας και θα προβάλουμε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό μιας πρωτοφανούς απόφασης για τα εκλογικά δεδομένα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας», κατέληξε.