Η Σεβίλλη του Ουνάι Εμερι κατέκτησε το Europa League στο Τορίνο, επικρατώντας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.α & παρ.) της περσινής φιναλίστ Μπενφίκα.

Η ομάδα της «Ανδαλουσίας» κατέκτησε για τρίτη φορά το τρόπαιο στην εν λόγω διοργάνωση, ενώ από την άλλη η κατάρα για τους οι «αετούς της Λισσαβόνας» δεν ξορκίστηκε ούτε στην Ιταλία, μετρώντας πλέον οκτώ χαμένους τελικούς από το 1962.
Μεγάλος ήρωας για τους «Σεβιγιάνους», ο πορτιέρο Μπέτο που απέκρουσε δύο εκτελέσεις πέναλτι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, ωστόσο οι φάσεις μπροστά στα αντίπαλα «καρέ» ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Αυτό διότι οι δύο ομάδες επέλεξαν μία τακτική με πολλά φάουλ, αμέσως μετά την απώλεια της κατοχής, δείγμα της πολύ καλής δουλειά των τεχνικών (διάβασμα με άλλα λόγια), πάνω στο παιχνίδι του αντιπάλου. 
Ωστόσο, σε μία από τις λιγοστές φάσεις του πρώτου μερους, η Μπενφίκα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, και δις μάλιστα την εστία του Μπέτο με τον τελευταίο, ωστόσο, να λέει "όχι" αρχικά σε Μάξι Περέιρα και εν συνεχεία σε Ροντρίγκο.

Οι «αετοί» ξεκίνησαν την αναμέτρηση στην επανάληψη, όπως ακριβώς την τελείωσαν. Με ευκαιρία δηλαδή. Ωστόσο, ούτε αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας των «Σεβιγιάνων», αφού η τριπλή προσπάθεια των Πορτογάλων σταμάτησε πάνω σε σώματα αμυνόμενων.

Η απάντηση της ομάδας του Ουνάι Εμερι στις ευκαιρίες της Μπενφίκα, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Ωστόσο, ο Ομπλακ με τη σειρά του σταμάτησε δις τις ευκαιρίες του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες στο 53' αλλά και στο 61' .

Ο Μπέτο έδειξε τα αντανακλαστικά του (και πριν τη διαδικασία των πέναλτι) στο τρομερό σουτ του Λίμα στο 84'. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο ο Γκαράι λίγο έλειψε να γίνει ο …man of the match του τελικού, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από την άστοχη έξοδου του ήρωα της αναμέτρησης, πέρασε μόλις άουτ, κατάληξη που είχε και το σουτ επιχείρησε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας.
Στην παράταση, η Σεβίλλη ήταν αυτή που είχε το πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο, αλλά τόσο το σουτ του Μπάκα όσο και του Γκαμεϊρό δεν βρήκαν στόχο.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίσο, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες (78' Μαρίν) (104' Γκαμεϊρό), Βιτόλο (110' Φιγκέιρας), Μπάκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Όμπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99' Όσκαρ Καρντόσο), Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες, Σουλεϊμάνι (25' Αντρέ Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Ροντρίγκο, Λίμα.