Λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για σήμερα, Εργατική Πρωτομαγιά, ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια τρένων, ενώ και αύριο δε θα κυκλοφορήσουν κάποιες αμαξοστοιχίες.


Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 01/05/2014 (ημέρα απεργίας):

Καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξοστοιχίες καθώς και τα λεωφορεία του Δικτύου

Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.


  • Την Παρασκευή 02/05/2014 (επόμενη ημέρα της απεργίας):

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων, καταργείται η αμαξοστοιχία «1681» και μεταξύ Φλώρινας και Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία IC 82.

 ΕΠΙΣΗΣ: 
Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί, σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.