Την πρώτη του... βόλτα στο Θερμαϊκό έκανε σήμερα ο «Κωσταντής», το πρώτο καραβάκι που θα εκτελεί το δρομολόγιο Νέοι Επιβάτες – Καλαμαριά – Λιμάνι Θεσσαλονίκης.


Άλλα δύο καράβια, που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, αναμένονται έως τις αρχές Ιουνίου.

«Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, γιατί καταφέραμε να συνδέσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, κάτι που είχε σταματήσει το 1978. Κάποιοι εμφανίστηκαν δύσπιστοι, άλλοι μας χλεύασαν, όμως εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και υλοποιήσαμε αυτό που όλος ο κόσμος ζητούσε επίμονα», δήλωσε ο Γιώργος Τσαμασλής, αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού .

Τα δρομολόγια του «Κωσταντή» ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ανακοινωθεί από το Δήμο Θερμαϊκού. Η διαδρομή από τους Νέους Επιβάτες μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

«Περίπου 400 επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε μία ώρα, όταν έρθουν και τα υπόλοιπα 2 καραβάκια. Το σημαντικό είναι, ότι μετά και από συνεννόηση που είχαμε με το Σύλλογο Καταστηματαρχών και Επισιτιστών, αποφασίστηκε πως οι επισκέπτες που θα πληρώνουν το εισιτήριό τους θα έχουν τη σχετική έκπτωση από τα μαγαζιά της περιοχής», επισήμανε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας των πλοιοκτητών, Εμμανουήλ Κάιλας.

Με αυτή την κίνηση, αναμένεται να αυξηθεί ο εσωτερικός τουρισμός με ημερήσιες επισκέψεις, κάτι που θα είναι κλειδί τόσο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, όσο και τη διατήρηση και δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Αύριο, στις 11:30 το πρωί, στην προβλήτα της Περαίας, θα γίνει και αγιασμός του πλοίου, παρουσία φορέων, παραγόντων και συλλόγων του Δήμου Θερμαϊκού, με την ευχή να είναι καλοτάξιδο.