12 - 1
Λίγες βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις αναμένει για σήμερα, Κυριακή, για όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 26 στην Ήπειρο, από 15 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πάντως σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας οι μέγιστες είναι πιθανό να φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι τοπικά το βράδυ σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ στα βορειότερα πελάγη θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.