Τα προβλήματα του Ζωολογικού Κήπου του δήμου Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ο Σταύρος Καλαφάτης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. «Στόχος όλων μας, η πραγματική φροντίδα των άγριων ζώων. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις» τόνισε στις δηλώσεις του.


«Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει σήμερα ένα παραμελημένο Ζωολογικό Κήπο. Με προβλήματα και ελλείψεις. Με άγρια ζώα που δεν έχουν τη φροντίδα που χρειάζεται όταν ζουν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Ειδικά από την παρούσα δημοτική αρχή, περιμέναμε περισσότερα. Μαζί με τους πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα. Γίνεται!» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το συνδυασμό «εντάξει», ο δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να διενεργήσει εκτεταμένο και ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες και την κοινωνία για να επιλεχθεί η καλύτερη και προτιμώμενη λύση: είτε ο ζωολογικός κήπος να εξελιχθεί σε κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων και πουλιών σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις είτε να μετατραπεί σε επισκέψιμο Κήπο οικόσιτων ζώων με πολλές εκπαιδευτικές λειτουργίες.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού προτείνεται επίσης η υιοθέτηση ενεργών πολιτικών σε θέματα φιλοζωίας. Τέτοιες πολιτικές που μπορεί να ακολουθήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία Πάρκων Σκύλων σε κάποια από τα ήδη υπάρχοντα πάρκα του Δήμου, η υλοποίηση προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων, η οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία, την Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ και με χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα (όπως από εταιρίες Ζωοτροφών).