ekloges_20140518_05.jpg
Δεν έλειψαν τα ευτράπελα στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Πιο συνηθισμένο θέμα, ότι χρειάστηκε ο ορισμός αναπληρωματικών μελών εφορευτικών επιτροπών.

 

Σε εκλογικό κέντρο της Έδεσσας δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και έτσι επιστρατεύτηκε περιπολικό της αστυνομίας προκειμένου να μεταφέρει τα αναπληρωματικά μέλη από τα σπίτια τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στο δήμο Σερρών υποψήφιος έγραψε το όνομά του λάθος στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα αυτά να καταστούν άκυρα. Συγκεκριμένα αντί να γράψει πρώτα το επίθετο όπως προβλέπεται έγραψε πρώτα το όνομα.

Στη Θεσσαλονίκη, σε εκλογικό κέντρο της οδού Κριεζώτου διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες και έτσι χρειάστηκε να δοθούν οδηγίες από τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν σε άλλο συγκρότημα.

Σε εκλογικά τμήματα στην Ξάνθη, την Ηλεία και την Πάτρα υπήρχαν μικροκαθυστερήσεις λόγω μη προσέλευσης της εφορευτικής επιτροπής ενώ στην Κρήτη δεν εμφανίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε δυο εκλογικά κέντρα στα Χανιά και το Ηράκλειο με την διαδικασία να ξεκινάει μετά τον ορισμό αναπληρωτών.

Στη Νεάπολη και στις Συκιές έλειπαν σφραγίδες από εκλογικά κέντρα.

Επίσης, ήδη νίκησαν χωρίς αντίπαλο οι δήμαρχοι Τήλου, Λειψών, Αγράφων και Σφακίων. Κατέβαιναν.. μόνοι τους κι ήταν δύσκολο να μη βγουν.

Με… το τρακτέρ πήγε για να ψηφίσει ηλικιωμένη στα Τρίκαλα.

Ένα τραγικό περιστατικό

Άλλη ηλικιωμένη, στην Πιερία, με το που ψήφισε και βγήκε από το εκλογικό τμήμα, άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πιο ηλικιωμένος ψηφοφόρος πρέπει, πάντως, να είναι ένας άνδρας από το Μεσολόγγι, που, σύμφωνα με την ταυτότητά του, είναι 102 χρόνων κι έσπευσε να ψηφίσει! Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι… του κλέβουν χρόνια.

Και… βία στην κάλπη

Στον Βύρωνα, υποψήφιος δήμαρχος που εκνευρίστηκε, έσπασε την κάλπη.

Στη Ζαχάρω, χειροδίκησαν κατά ιερωμένου και του έσχισαν τα ράσα, όταν μίλησε πολιτικά.

Στα Χανιά, υποψήφιος δέχτηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε.

Καταγγελίες και ενστάσεις

Ένσταση για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παράσχος Λαδάς, σε πέντε εκλογικά τμήματα του Δενδροποτάμου στο δήμο Μενεμένης – Αμπελοκήπων. Όπως καταγγέλλει, κάποιοι με διακριτικά άλλης δημοτικής παράταξης καθοδηγούσαν τους ψηφοφόρους.

Καταγγελίες για «τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων» των συνδυασμών τους έκαναν την Κυριακή ο Τέρενς Κουίκ, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ο Γιάννης Μανώλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.