efimerides_07.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (12 Μαΐου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δόγμα Ρεπούση στους ευέλπιδες

Η εφημερίδα γράφει "θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλεί σε όλους τους εθνικά ευαίσθητους πολίτες η στελέχωση της Ειδικής Εκλεκτορικής και της Αξιολογικής Επιτροπής, που αποφασίζει ποιοι θα αναλάβουν το κρίσιμο έργο της διδαχής Στρατιωτικής Ιστορίας στους Ευέλπιδες".

ΕΘΝΟΣ: Οδικός χάρτης για τις εξετάσεις της Α' Λυκείου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πλήρη αποσαφήνιση του τρόπου διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων της Α' Λυκείου με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με τη σύνταξη λεπτομερών οδηγιών. Εφόσον διαπιστωθεί ότι σε συγκεκριμένο σχολείο κληρώθηκαν θέματα εκτός διδαχθείσας ύλης, θα διενεργείται δεύτερη κλήρωση. Εξαιρούνται οι ξένες γλώσσες, η Ελληνική Γλώσσα και η Λογοτεχνία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν ξεκίνησε το σχέδιο «Ιωάννης Βατάτζης» και βγαίνει στο Αιγαίο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάλπες και αίμα στο δημοψήφισμα στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος ετοιμάζεται να επανιδρύσει το «Βυζάντιο» με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πότε συμφέρει η έξοδος-εξπρές για δημοσίους υπαλλήλους, ένστολους

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο κυνήγι των ευνοϊκών ρυθμίσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν για να κλειδώσουν σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας βρίσκονται οι ασφαλισμένοι. Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις τους είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στο ασφαλιστικό ως το φθινόπωρο και θα εφαρμοστούν από την 1η/1/2015 με νέο νόμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσιμέντο οι ακτές χάριν του Ελληνικού!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βραδυγλεγής βόμβα για την κυβέρνηση το κοκτέιλ ρυθμίσεων, που με την καθιερωμένη εισπρακτική αλλά και γενικότερη αλαζονεία συμπεριέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στο περιβόητο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία".

ΕΣΤΙΑ: Οι αφελείς ψηφοφόροι

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος των προσεχών ευρωεκλογών είναι οι αφελείς ψηφοφόροι. Είναι εκείνοι που παίρνουν κάπως αψήφιστα την ετυμηγορία τους στην κάλπη και δεν συνειδητοποιούν τις συνέπειες των επιλογών τους".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δυσαρεστημένοι οι 7 στους 10
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση, ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Για την προσωπική οικονομική κατάστασή τους, το 73% απαντά ότι έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ το 47% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πυρετός μπροστά στην κάλπη

Η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις στα κόμματα ενόψει των εκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ: Φουρτούνα στις παραλίες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από φορείς και την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη της συμπολίτευσης, προκαλούν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τις αυθαιρεσίες στον αιγιαλό. Το υπουργείο από την πλευρά του επιμένει ότι δεν αλλάζει το παραμικρό για τα αυθαίρετα".

Espresso: Η φωνή και το… μούσι

Η εφημερίδα αναφέρεται στους νικητές των μουσικών διαγωνισμών της Eurovision και του τηλεοπτικού The Voice.

Kontranews: Μυστικές συνομιλίες του Αλέξη στην Μόσχα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ζητήματα γεωστρατηγικής και νέων ισορροπιών στην Ευρώπη και τον κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο των μυστικών συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα με το επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι προβλέπει ο ενιαίος φόρος στην ιδιοκτησία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ των πυλών βρίσκεται πλέον ο νέος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος από τον Ιούνιο αντικαθιστά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, καθώς στις 30 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υποβολή από τους υπόχρεους των εντύπων Ε9 με τα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης, βάσει των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ".