aporrimatoforo_01.jpg
Συζητήθηκε, σήμερα, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής επιστροφής στην εργασία, την οποία ζητούν 45 συμβασιούχοι του τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Οι συμβασιούχοι απολύθηκαν μετά τη λήξη της σύμβασής τους, με αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, επειδή, όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Μάλιστα, επισυνάπτουν στην δικογραφία έγγραφο του δήμου, που πιστοποιεί κάτι τέτοιο.

Για να επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ζήτησαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία και συζητήθηκε σήμερα – η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής θα εκδοθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη”, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μηταφίδης τόνισε ότι οι δημότες που καταβάλλουν και το κόστος της καθαριότητας, απαιτούν η πόλη να είναι καθαρή και  ο μηχανικός εξοπλισμός της σε χέρια έμπειρα -όπως των επί σειρά ετών συμβασιούχων- ώστε να μην υφίσταται βλάβες από κακούς χειρισμούς και να μην είναι επικίνδυνος τόσο για τους ίδιους τους χειριστές όσο και για τους δημότες.