«Δεν πρόκειται να πω πολλά, γιατί έτσι και αλλιώς τις λέξεις τις παίρνει ο άνεμος. Το μοναδικό που θέλω να πω είναι πως ξεκινάει το όνειρο και σίγουρα θα δουλέψουμε όλοι στο μάξιμουμ για να σταθεροποιήσουμε αυτό το όνειρο. Ελάτε μαζί μας».


Με αυτά τα λόγια λίγο πριν την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια και γιατί όχι να βρεθεί στη χώρα του καφέ.

Η Εθνική θα μεταβεί στη Λισαββόνα για να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία σε φιλική αναμέτρηση, από εκεί στις ΗΠΑ (όπου θα δώσει άλλα δύο φιλικά προετοιμασίας), πριν τον τελικό προορισμό.   

Δηλώσεις βέβαια έκανε και ο «κάπτεν» Γιώργος Καραγκούνης που θα λάβει μέρος στο τελευταίο Mundial της καριέρας του.


«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ που είναι όλα αυτά τα χρόνια κοντά στο ποδόσφαιρο και την εθνική. Από εκεί και πέρα, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και τους συμπαίκτες μου που θα μπούμε στο αεροπλάνο για να κάνουμε το όμορφο αυτό ταξίδι. Πιστεύω πως είμαστε όλοι καλά έχουμε ένα στόχο που είναι να επιστρέψουμε ύστερα από αρκετό καιρό και παραπάνω από έναν μήνα. Θα τα δώσομε όλα, όπως κάνουμε πάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην άσος της Φούλαμ. 

Στιγμές που αποτύπωσε ο φακός, λίγο πριν την επιβίβαση των διεθνών.