Ανήμερα των 35ων γενεθλίων του ο πιο …πολυσυζητημένος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου τη φετινή περίοδο, βρήκε δίχτυα μόλις στο 2΄ κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και έβαλε «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα του «Γηραιού» για επιστροφή στη Super League.


Ο Ηρακλής αγωνίστηκε με μία «πειραματική» ενδεκάδα ως προς τη διάταξη της έχοντας μάλιστα και το ψυχολογικό μειονέκτημα από τα …αποδυτήρια. 

Η επιλογή Σαββίδη στα δεξί άκρος της άμυνας και η μη χρησιμοποίηση καθαρόαιμου φορ - ώστε να απασχολεί τα αντίπαλα στόπερ και η γραμμή άμυνας των Βολιωτών να μην κερδίζει μέτρα, από τα πρώτα λεπτά στοίχισαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. 
Παρόλο ταύτα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου είχαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να φέρουν στα ίσα το ματς, με τους Μπουκουβάλα, Ματσούκα και Τάι ωστόσο να μην βρίσκουν στόχο.
Στην επανάληψη η ...διορθωτική κίνηση ήρθε από την πλευρά του Παπαδόπουλου, περνώντας τον Χιονίδη στη θέση του Σαββίδη. 

Ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα, πίεσε τον αντίπαλο, αλλά  στο 52’ ο "γερόλυκος" Γκίτκος με μια εκπληκτική επέμβαση στο «γάμα» αποσόβησε το 1-1.

Γύρω στο 70΄ η κούραση έκανε την εμφάνιση της στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα από πλευρά γηπεδούχων με το 0-1 εις βάρος τους. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους και μοιραία ο Ηρακλής είπε …αντίο στην άνοδο.    

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Τσιλιανίδης, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Σαββίδης (46' Χιονίδης), Τάι, Ματσούκας (75' Μπαμπά), Κοντέων, Λίμα, Παπαστεριανός.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Αρβανίτης, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Ζέρης, Ρόκας, Πινδώνης, Νικολιάς (80' λ.τρ. Ιωάννου), Μπρέσκα (62' Μόνχε), Κατσίκης (88' Κολημήτρας), Γκούρμα.