fresh honey with honeycomb, lemons, oranges, cinnamon, vanilla, anise star
Φυσικό μέλι, διαφήμιζε ότι πουλούσε βιοτεχνία συσκευασίας μελιού, μαρμελάδων και ζελέδων, στη Θεσσαλονίκη. Μόνον που, όπως αποδείχτηκε, το μέλι δεν ήταν και… τόσο φυσικό…

 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) πραγματοποίησε έφοδο κι έλεγχο στην επιχείρηση του 46χρονου, μετά από καταγγελίες ότι κατά τη συσκευασία του μελιού, η ποσότητα… αυξάνονταν με τη χρήση χημικών.

Εκεί βρέθηκαν 89.505 τεμάχια με μαρμελάδες, διαφόρων φρούτων και συσκευασιών, 13.836 τεμάχια με μέλι, 1.272 τεμάχια με γλυκά κουταλιού, 830 τεμάχια με διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα και 50 κιλά ζάχαρη. Επίσης, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης υπήρχαν 458 τεμάχια με γλυκό κουταλιού σύκο, των 445 γραμμ., 915 τεμάχια με γλυκό κουταλιού κεράσι, των 450 γραμμ., 147 τεμάχια με γλυκό κουταλιού βύσσινο, των 450 γραμμ. και 12 τεμάχια με μέλι εισαγωγής, των 900 γραμμ., που είχαν δεσμευτεί σε παλιότερο έλεγχο.

Από τα παραπάνω κατασχεθέντα προϊόντα ελήφθησαν δείγματα για τις απαραίτητες εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις, ως προς την γνησιότητα των υλικών και συστατικών τους.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 72.000 ευρώ.